Alupan-logo-for-site2.png

پروفیل آلومینیوم امروزه یکی از پرمصرف‌ ترین و کاربردی‌ ترین محصولات در صنایع مختلف است که مزایای زیادی دارد. انواع مقاطع پروفیل آلومینیوم به خاطر ویژگی‌ هایی که دارند در اشکال مختلف در صنعت ساختمان، صنایع حمل و نقل، بسته بندی و ... مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

اگر قصد دارید درباره پروفیل های آلومینیومی، انواع آنها و کاربردشان اطلاعات جامع و کاملی را کسب کنید، پیشنهاد می‌ کنیم این مقاله از مجموعه آلوپن را تا انتها دنبال نمایید.

تقسیم بندی مقاطع پروفیل آلومینیوم

رشد سریع صنعت کشور در اوایل دهه هفتاد،  باعث شد تا بخش‌ های مختلف صنعتی و تجاری بیش از پیش به استفاده از پروفیل های آلومینیومی نیاز پیدا کنند. از این رو تولید انواع مقاطع پروفیل آلومینیوم گسترش یافت و محصولات متنوعی با کاربردهای متفاوت در بازار عرضه شدند. پروفیل آلومینیوم با توجه به کاربرد و نیاز بازار به سه دسته تقسیم می‌ شود که به شرح زیر می‌ باشند:

1- پروفیل صنعتی آلومینیوم

مقاطع پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند که صنایع حمل و نقل و بسته بندی سهم بیشتری را در مصرف این محصول به خود اختصاص دادهاند. برای ساخت بسیاری از خودروها مخصوصا خودروهای برقی از پروفیل صنعتی آلومینیوم بهره گرفته می‌ شود. همچنین راه اندازی زیرساخت های صنعت حمل و نقل بدون وجود آلومینیوم امکان پذیر نخواهد بود.

از سوی دیگر در صنعت بسته بندی برای ساخت قوطی‌ های کنسرو، فویل، بسته بندی‌ های منعطف، بسته بندی‌ های مواد غذایی و خوراکی، حلقه و تسمه و ... استفاده از آلومینیوم و مقاطع آن ضروری است. یکی دیگر از موارد استفاده از مقاطع پروفیل آلومینیوم در صنعت و بخش حمل نقل برای تولید قطعات مختلف و بخش‌ های گوناگون از هواپیماها است. مقاطع آلومینیوم بخاطر خواص و مزایای خوب مانند مقاومت در برابر خوردگی، انعطاف پذیری، دوام بالا و ... در صنایع دیگر مانند برق نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

2- پروفیل ساختمانی آلومینیوم

بیشترین میزان مصرف پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمان است. در ساختمان سازی از مقاطع آلومینیوم برای تولید درب و پنجره‌ ها و نمای ساختمانی استفاده می‌ کنند. پنجره‌ های ساخته شده با مقاطع آلومینیومی به دلیل اینکه آلومینیوم دارای تبادل دمای کمی است، از هدر رفت انرژی به میزان زیادی جلوگیری می‌ کنند. همچنین درب و پنجره‌ هایی که با پروفیل آلومینیوم تولید می‌ شوند، غیر قابل اشتعال هستند و در آشپزخانه‌ ها بسیار کاربرد دارند.

3- پروفیل عمومی آلومینیوم

مقاطع آلومینیوم عمومی به شکل پروفیل‌ های نبشی، قوطی و لوله تولید می‌ شوند و برای ساخت تجهیزات و وسایل مختلف بسیار کاربرد دارند. برای مثال می‌ توان لوله‌ های آبیاری، نردبان‌ ها، داربست‌ ها، دکل‌ های انتقال برق فشار قوی، دستگاه‌ های مختلف کارخانجات و ... را نام برد که از پروفیل آلومینیوم برای ساخت و تولید آنها بهره گرفته می‌ شود. 

مزایای مقاطع پروفیل آلومینیوم

maghatee-profile-aluminum2

پروفیل های آلومینیومی دارای ویژگی‌ ها و مزایای خاصی هستند که باعث شده است از آنها در صنایع مختلف و تولید قطعات و تجهیزات گوناگون بسیار استفاده شود. از مهمترین مزایای پروفیل آلومینیومی می‌ توان موارد زیر را نام برد:

سبک بودن

مقاومت در برابر خوردگی

ظاهر زیبا

تبادل دمای کمتر

غیر قابل اشتعال

نصب آسان و سریع

قابل بازیافت

انعطاف پذیری بالا

دوام بالا 

کاربردهای مقاطع پروفیل آلومینیوم

از پروفیل آلومینیوم در ساخت قطعات و محصولات مختلفی استفاده می‌ شود که از مهمترین آنها می‌ توان به ساخت قطعات نظامی، قطعات هواپیما، تجهیزات پزشکی، تجهیزات ورزشی، تجهیزات مخابرات، لوازم ساختمانی و قوطی‌ های بسته بندی اشاره کرد. همچنین در مخابرات نیز برای تولید قطعات مختلف و در ساخت لوازم خانگی مانند یخچال و فریزر، کولر و ماشین لباسشویی و ظرفشویی از مقاطع پروفیل آلومینیوم بهره می‌ گیرند.

به طور کلی تنوع کاربرد پروفیل آلومینیومی در صنایع مختلف بالا است و موارد زیادی را می‌ توان برای کاربرد آن نام برد. ویژگی‌ های خاص آلومینیوم باعث شده است که مقاطع مختلفی از این فلز برای مصارف گوناگون تولید شوند. 

انواع مقاطع پروفیل آلومینیوم براساس کاربرد

maghatee-profile-aluminum3

همانطور که گفته شد از پروفیل های آلومینیومی در صنایع مختلف استفاده زیادی می‌شود. این پروفیل‌ ها به شکل‌ های متفاوت تولید می‌ شوند که برخی از آنها به صورت پیش ساخته در کارخانجات ساخته شده و برخی دیگر به صورت سه بعدی با اشکال و طرح‌ های دلخواه تولید می‌ شوند.

1- پروفیل شیاردار یا تی اسلات

2- پروفیل نرده و نما

3- پروفیل ساده

4- پروفیل ترمال بریک

5- پروفیل ترکیبی (چوب و آلومینیوم)

6- پروفیل هیت سینک

7- پروفیل میله‌ ای (تو خالی و تو پر)

8- پروفیل قوطی

9- پروفیل کابینتی

10- پروفیل ورقی

 

سوالات متداول  

1. قیمت مقاطع پروفیل آلومینیوم چقدر است؟

قیمت پروفیل آلومینیوم با توجه به عوامل و فاکتورهای مختلفی همچون قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، برند تولید کننده، روش تولید، کیفیت، قیمت آلومینیوم، نوع پوشش و آنادایز، ضخامت و طول پروفیل و ... بستگی دارد.

2. روش تولید مقاطع آلومینیومی چگونه است؟

تمامی مراحل تولید پروفیل های آلومینیومی با کمک فرآیند اکستروژن صورت می‌ گیرند. این فرآیند صنعتی به طور خلاصه شامل وارد آوردن فشار به ماده اولیه (بیلت آلومینیوم) و عبور آن از یک قالب است. یعنی ماده اولیه را تحت فشار توسط دستگاهی مخصوص در یک قالب قرار داده و به شکل‌ های متفاوت آن را استخراج می‌ کنند.

3. بیشترین کاربرد و مصرف پروفیل آلومینیوم چیست؟

بیشترین میزان مصرف مقاطع آلومینیومی در صنعت ساختمان سازی و برای درب و پنجره‌ ها است.

4. مقاطع پروفیل آلومینیومی در چه اشکالی موجودند؟

در بازار ایران رایج‌ ترین اشکال مقاطع آلومینیومی شامل اشکال جامد مانند میله‌ ها با مقاطع مختلف دایره، مستطیل، مربع و دیگر اشکال هندسی، اشکال نیمه جامد مانند زاویه‌ ها، کانال‌ ها و سایر اشکال نیمه باز و اشکال توخالی مانند لوله‌ های با مقاطع دایره، مربع، مستطیل و ... می‌ باشند.

5. آیا پروفیل آلومینیوم به صورت سفارشی تولید می‌ گردد؟

بله. در مواردی که مشتریان سفارشات خاص دارند و نیازمند مقاطع پروفیل آلومینیوم با اشکال و ضخامت و ابعاد مخصوصی هستند، تولیدکنندگان به صورت سفارشی آنها را می‌ سازند. یکی از تولید کنندگان معتبر مجموعه آلوپن است که دارای کارخانه‌ های عظیم تولید انواع پروفیل و ساخت درب و پنجره‌ های آلومینیومی در سطح کشور است و پروفیل‌ های سفارشی را برای مشتریان خود تولید می‌ نماید.

تماس

دفتر مرکزی: تهران، خیـابان دکتر فاطمی، خیابان باباطاهر، کوچه نادر، پلاک 7

تلفن: 24503 021

فکس: 88390543 021

کارخانه: قزوین، شهر صنعتی البرز، بلوار امیرکبیرغربی

تلفن: 32223066 028

حمایت از ما