Alupan-logo-for-site2.png

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 

مقایسه در و پنجره های آلومینیومی با UPVC

اولین شاخص زیبایی ساختمان را نما و در و پنجره یک ساختمان تعیین می کنند . اما از نظر یک متخصص در و پنجره و نما ،علاوه بر زیبایی بایستی نقش مناسبی در مصرف انرژی، تامین روشنایی و کنترل ورود آلودگی های صوتی به داخل ساختمان داشته باشد.  در این خصوص طراحی شکل ظاهری ، جنس در و پنجره و نوع شیشه از اهمیت برخوردار است . معمولا در و پنجره ها از جنس چوبی، فلزی ، آلومینیومی و یا UPVC استفاده می کنند.امروزه استفاده از آلومینیوم و UPVC پر کاربردترین اجناس در تولید در و پنجره هستند. به منظور آشنایی مصرف کنندگان در زیر این دو ماده ساختمانی در تولید در و پنجره مورد مقایسه قرار می گیرند.

شاخص ها

آلومینیوم

UPVC

مزیت

سختی ماده

27 برابر UPVC

 

پر کاربرد در مناطق زلزله خیز

استحکام و قدرت خمش

بالا

پایین

امکان تولید ابعاد بزرگ در و پنجره و استفاده امن از شیشه های دو جداره بزرگ و سنگین

زیبایی شناسی

سطح صاف و صیقلی ، استفاده از مقطع باریک برای افزایش دید

 

افزایش زیبایی بیرونی و ایمنی استفاده از شیشه های با ابعاد بزرگ

عایق حرارتی

خوب

خوب

 

عایق صوتی

خوب

مناسب

 

نگهداری

خوب

مناسب

با استفاده از اسفنج مرطوب

قیمت

25 درصد بیشتر

 

در شرایط استاندارد

سرعت و قیمت بازیافت

عالی

نا مناسب

 

منبع : مجله در و پنجره و نما شماره 50

مبحث 19 مقررات ملی ساختمان چیست؟

اين فصل از مقررات ملي ساختمان ضوابط طرح، محاسبه و اجرای عابق كاري حرارتي و سيستم های تاسیساتی، گرمایی، سرمایی، تهویه، تهویه مطبوع ، تأمين آب گرم مصرفي و روشنايي الكتريكي در ساختمان ها را  تعيين ميكند، و شامل دو روش كاركردي (روش الف ) و تجويزي (روش ب ) است . در روش الف ضريب انتقال حرارت طرح ساختمان محاسبه گردیده ، با ضریب انتقال حرارت مرجع مربوط به طراحي مورد نظر مقايسه مي شود . همچنين، اصول كلي ضروري در مورد سيستم هاي طراحي شده، جهت به حداقل رسانيدن مصرف بيان مي گردد .

 

 در  روش  ب  راه حل هاي  فني  مختلف  براي  تعيين  طراحي  قسمت  هاي  مختلف تشكيل دهنده  پوسته ی خارجي ساختمان ارائه مي گردد .

 

آغاز ساخت ساختمان های کم مصرف در کشور

معاونت علمی ریاست جمهوری با گروه سرمایه گذاری مسکن تفاهم نامه ای امضا کردند که بر اساس آن ساخت ساختمان های کم مصرف در استان تهران و شهرک اندیشه آغاز شد. معاونت عامی ریاست جمهوری به نمایندگی از طرف برنامه عمران سازمان ملل متحد این تفاهم نامه را با شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن منعقد نموده است. مدیر عامل گروه بعد از انعقاد قرارداد گفت: قرار است برای اولین بار در کشور مبحث 19 مربوط به مقررات ملی ساختمان در کشور اجرایی شود و در طرحی با هدف مدیریت و بهینه سازی انرژی، تعداد 175 واحد مسکونی در پروژه ای در شهر اندیشه با ضوابط جدید ساخته  شود. ایشان بیان کردند که مبحث 19 مقررات ملی ساختمان مجموعه قواعد اجباری هنگام ساختمان سازی با هدف کاهش هدر روی و صرفه جویی انرژی سرمایشی و گرمایشی در بخش های مختلف ساختمان است . ایشان در انتها بیان کردند که عمر مفید ساختمان در جهان 50 سال است ، اما در ایران در خوشبینانه ترین حالت به 25 سال می رسد که لازم است باجایگزینی کیفی سازی به جای کمی سازی این مشگل حل شود.

منبع : مجله در و پنجره و نما شماره 50

 

نمای ساختمان جزیی از شهر است

کمیته نمای معاونت شهر سازی و معماری شهرداری ، واحدی است که بر نمای ساختمان ها نظارت دارد و مجوز لازم را صادر می کند.مجوزی که باید قبل از صدور پروانه ساختمان صادر شود.

موارد مختلفی برای صدور مجوز نمای ساختمان مورد بررسی قرار می گیرد تا نمای ساختمان از ویژگی های مناسب یک نمای شهری برخوردار باشد.جنس مواد مورد استفاده، رنگ و طرح ، میزان پیش آمدگی نما، تطابق با بافت ساختمان های مجاور و محله و درصد استفاده از شیشه ، بعضی از این موارد هستند. نقشه سه بعدی نما هم بررسی می شود تا مطمئن شوند که بین نمای ساختمان در حال ساخت با بناهای مجاور تناسب وجود دارد. لازم به ذکر است بر اساس مصوبه های این کمیته نمای کلاسیک یا شبه کلاسیک یونانی و ایتالیایی در نمای ساختمان پذیرفته نمی شوند. الحاقات و تزیینات هم باید ساده باشد تا به آرام سازی محیط کمک کند. حداکثر پیش آمدگی در نمای ساختمان می تواند 10 سانتیمتر باشد.

قصد این کمیته از بررسی نمای ساختمان و صدور مجوز این است که آرامش در شهر حفظ شود. با حفظ خط آسمان، یعنی مرز ساختمان ها در اتصال به آسمان، محله بصورت یکپارچه دیده  شود. برای جلوگیری از اغتشاش بصری بیشتر از دو نوع مصالح در نما بکار نرود. استفاده از شیشه در نمای ساختمان ها باید به حداقل برسد. زیرا علاوه بر ناایمنی در زمان زلزله، مصرف انرژی در فصول مختلف به میزان زیادی بالا می رود. عدم استفاده از رنگ های تند و گوشه های تیز در نما نظارت می شوند .

 

منبع : مجله در و پنجره و نما شماره 50 

 

تماس

دفتر مرکزی: تهران، خیـابان دکتر فاطمی، خیابان باباطاهر، کوچه نادر، پلاک 7

تلفن: 24503 021

فکس: 88390543 021

کارخانه: قزوین، شهر صنعتی البرز، بلوار امیرکبیرغربی

تلفن: 32223066 028

حمایت از ما